Boc boc

 

Nedavno mi pričala sestra kako joj se iznenada razboljela prijateljica. Počeli joj trnuti ruke, noge da bi na kraju kratkoročno ostala paralizovana. Nakon brojnih pretraga i mišljenja, u Sarajevu su joj dali konačnu dijagnozu i počeli je liječiti od multiplaskleroze. Međutim, kako se cura još gore osjećala potražila je mišljenje i u Zagrebu. Tamo su ustanovili da je sve posljedica ujeda krpelja i blagovremeno počeli sa adekvatnim liječenjem. Prva terapija je toliko štetna bila da ju je skoro mogla ubiti. Sreća u nesreći je ona ćerka nekog čivije jer je to cjelokupno liječenje koštalo jako puno.

 

 

U svemu tome izađe ovdje vijest na lokalnom portalu kako su u ovoj pokrajini najotrovniji krpelji i kako ih ima jako puno. Sljedeći dan na bazenu jedan se pokušao uvući pod kožu male sestrične, srećom vidjela sam na vrijeme. Kažem ja ovoj sestri, veli ona mi smo svi dobili injekciju i priča kako se to ovdje skoro pa podrazumijeva, na što se pobunio stari hipohondar u meni i bude mi krivo što je zaboravila reći za to i brže bolje odem do apoteke iskeširati 80 eura za te dvije preventivne boce. Mogu vam reći da sam skoro zaplakala primajući bocu, a znam da sam kao dijete dobivala tops jer nisam plakala kad sam dobivala injekcije. Kaže doktorica boliće te ruka tri dana, a ono bom pet dana.

4 thoughts on “Boc boc”

    1. Ja sam pozobala uz rat jednog ko mala u potiljku glave, moji samo iscupali noktaricom doktora nisam vidjela. Poslije mi izrastla kvrzica tu,ja se prepala otisla kod dr ona odmah u krvi vidjela da sam imala krpelja i kaze da sam imala srecu zbog kvrge jer me zastitila od upale mozga. A u ovoj pokrajini ih bas ima i otrovniji su,zato nisam htjela rizikovati.

  1. meni se lani zakačio jedan, ja mislio ben mi se zagulio i ostavim ga još 2 dana,i tek onda jedan dan skontam da je krpelj, skužim mu nogice 😀 , izvuko i nije ništa bilo hvala Allahu,al internet me u crnjak bio spuco 7 dana, proguglam to o krpeljima i samo me crnajk spuca…al kasnije vidim da su to baš rijetki slučajevi, čaka ko se i zakači samo ga treba izvaditi tako što ga uvrčeš suprotno od kazaljke na satu i povlačiš vanka…i naumpanemi jedna epizoda dr. housa u vezi krpelja i gdje se bio zakačio, gluho bilo 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *