God save us

Sjetila sam se kako mi je ex mentor tokom pripravničkog pričao da mu žena morala primiti injekcije kad je saznala da je trudna jer ima negativan rh faktor a bebe pozitivan, pa da sačuva plod. Neki dan naiđem na članak kako neg.rh faktor doskora nije postojao i da su to hibridni ljud, modifikovani vanzemaljskim dnk faktorom. Između ostalih argumenata navode ovaj. Kao u ovom gore slučaju, da tijelo ove žene identificira vlastito dijete sa pozitivnim rh faktorom kao strano tijelo i da ima signal da ga treba ubiti. Sad ja kontam kako da na fin način saopštim ex mentoru da mu je žena vanzemaljac.

 

Davno sam sebi rekla da ne valja svašta čitati, posebno ako si otvoren za nova saznanja, naivan i maštovit. Ima par godina kako ne pratim politiku niti kakve medije. Rahat. Ali, kako sam rekla sebi da trebam biti potkovana u svom domenu zanimanja tako sam počela što više čitati štiva iz ekonomije. Od knjiga pravim kombinacije starih i novih izdanja i sve su uglavnom vezane za Ameriku, Kinu, Evropu. Zanimaju me strategije koje su te države digle na nivo svjetski ekonomskih lidera i njihovi međuodnosi. A i ne bi li ujedno našla kakvu strategiju za našu Bosnicu.

Jedne od najaktuelnih tema u u ek. časopisima jesu elektronski novac i umjetna inteligencija. O novcu sam već pisala, a o ovim ljudo-robotima reko sve danas cu sutra ću. Uglavnom uzimajući u obzir geometrijsku progresiju razvoja tehnike i tehnologije i korporativnu težnju ka inovacijama shvatila sam da će se to desiti a da pri tom niko neće upitati ostatak svijeta da li to želi ili ne. Osim ako ne bi udarili sa 3 svjetskim ratom, Bože zakloni.

http://www.rawstory.com/2015/05/stephen-hawking-warns-artificial-intelligence-could-end-humanity/.

Nego gle čuda, danas otpočeo trodnevni sastanak svjetske elite ni manje ni više nego nadomak mene nekih pola sata, a između ostalih tema na stolu će se naći: umjetna intelignecija, eletkronski novac i hemijsko oružje. Kažem u šali sestri odoh tamo. Veli šta ćeš tu, reko tako. Kaže zato ova moja kolegica s posla što živi tu, kad kreće kući pretresa je federalna policija. Nađem neke likove što prate ove ovu grupu, fol oni maksuz iz Amerike rezervisalu u tom hotelu kao da se nadišu svježeg zraka i neće pobro. Hotel zatvoren 7 dana prije sastanka, a uspjeli su snimiti samo barikade i policijsko osiguranje nekoliko km od hotela. Žale se kako nema više slobode. Reko’ žalite se upravi hotela. 😀

Većina ljudi većina vjeruje da su oni samo jedna od izmišljenih teorija zavjere i doživaljavaju to kao nešto tamo. Dobro, i ja se lažem povremeno. Ali kako sve više svjetski ekonomisti otvoreno govore da ova gospoda u svojim rukama drže 50% svjetske imovine i objašnjavaju na koji način kad im se ćefne instaliraju ekonomsku krizu, sve mi više logike ima i onaj Zeitgeist.

Mislim da su čovječanstvu neophodne promjene u ekonomiji i novi pogledi. Potaknuta sa tim sastankom,pogledam i ovaj dokumentarac u prilogu i još par takvih gluposti i kontam se a kud će ovaj svijet u pm. Oni predviđaju te robote za nekih 40 godina a ja se baš namjerila na stoju. Hoće li insan gledati zla svojim očima. Ja i sva ta tehnologija nismo u pretjeranoj ljubavi. Ma kad vam velim da imam strah od bojlera sve već znate. Sigurno bih bila ta neka podvrsta što se opire promjenama. Izrod što veli moja nene. Kontam mojoj mami tek ne bi uspjeli ugraditi nešto. Organizam joj ne podnosi čak niti konac od operacija,lijekove niti bilo koje strano tijelo.

Ja se pravo nasekirala, kao da imam neke supermoći pa eto mogu spasiti svijet. Ne treba zadirati u Božije. Održim sebi vaz, i krenem da odmorim uz tv, ono roboti u filmu, ja na crtani kad i tamo.  Jedva nađoh jedan po ćeifu.

11351537_10205919576420348_181917569_n

…http://techcrunch.com/2014/01/26/google-deepmind/

2 thoughts on “God save us”

  1. e pa selam od vanzemljaka 😀 , ma čuj, ok , ima zavjera, urota, planova i svega, al brtee mili, ovo sa vanzemljacima i zemljotresima, haarpom, i mnogo čemu , su po meni gluposti, i imaju za cilj da upavo tim nekim krugovima prskrbe epitet svemoći , a kako bi zarad određenih ciljeva , ostatak svijeta odustao od borbe i suprotstavljanja njima, jer kako se oduprijeti nekome ko može sve učiniti kad god poželi..a stvaranje takve svijesti kod masa se sprovodi ovim teorijama zavjere dakleM..haj et’ tol’ko 😀 …odo kliknut na ovo , “nisam robot” , treba uvesti dugme “jesam vanzemljak”

  2. Slabo se čitam izgleda, čim kasnim sa odgovorima. 😀
    Jest, ima logike. Evo smirio me tvoj odgovor 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *