Tamo gdje još djeca vjeruju u čuda

Nakon protesta, čitajući blogove sam naišla  sam kod blogera RA postove kako osniva novu stranku. Čak je uslikao kao osnivačke dokumente i činio se pun nekog elana za rad, mislim da se i zvala RRD.

Baš u to vrijeme,ubijeđena sam, bio pravi trenutak za sasvim novu stranku. Ja se ono baš naivno ponadala. Međutim, ta stranka po svemu sudeći nije ni osnovna, jer se nije našla na listi prošlih izbora, niti je taj bloger više spomenuo nešto vezano za istu.

Pošto sam sklona zaključivanju i teorijama zavjere, pomislila sam da je on ustvari u toj žiži samo ispipavao puls kod javnog mijenja,blogerskog. Sad da li je on nekako iskoristio te podatke ili ih dao nekom da iskoristi,samo on zna. To ‘pak ne bih nagađala.

Nego, s obzirom da sam na par blogova pročitala nezadovoljstvo i želju za odlaskom van BiH( što u potpunosti razumijem i opravdavam) šta po vašem mišljenju mislite da jedino može nam “spasiti” BiH iz krize koja traje već 20 godina i postaje sve dublja.

Ja sam recimo imala razne teorije, jedna mi se posebno sviđa a to da se infiltriraju pojedinci u ove vladajuće stranke jedan mandat i onda pred sljedeće izbore osnuju potpuno novu stranku :D.

Naravno, pažljivo bih odabrala regrute i prethodno obučila. 😀

Nemojte samo reći da sam previše gledala filmova. 🙂

I nešto kontam, ma kod nas ljudi i kad bi čuli da se osnovala nova stranka, ne bi uspjeli naći više vjere, želje i snage za nadu i da ne postoji ništa što bi moglo naše ljude motivisati da istoj poklone svoj glas na izborima. Kao da je kasno postalo kasnije.

Bakir je čak isfurao onu sa novim radnim mjestima, 100,000 je li ono bijaše. 🙂

 

10 thoughts on “Tamo gdje još djeca vjeruju u čuda”

  1. Ja volim izbore. Uživam kada su izbori. Tad mi promet ide u nebesa. Nije mi bitno koja je stranka u pitanju dokle god troše pare kod mene u trgovini. A troše se nemilice. Za plakate, kartone, papire, razne skupe poklone….
    Prljam grad al šta da se radi, biznis je biznis.
    Et Ra, da znaš, kad bude kampanja slobodno dodji po propagadni materijal, dam ti i popusta i “šanem” koja stranka najviše troši naših, narodnih teško zarađenih para. 🙂 A i onih vanjskih, dijasporskih što im se šalje.
    “Znate gospođo ja sam iz “Cerićeve” stranke, ja sam profesor, pa bih po malo boljoj cijeni!” – nema problema, za vas ide 10% ( uvećano od normalne.)
    Svakako trgovci idu na kontra stranu od Dženeta.

    1. Ahahahha dobra si. Kako se ono kaže, kad se jednom smrači drugom svane, nešto tako..

      Poslije izbora su objavili analize koliko koja stranka potrošila na propagandne materijale, kao i koliko koja se stranka finansira iz budzeta direktno(čitaj narodnih para od poreza). Inače to mi je nešto najgluplje u šta se pare potroše. I te sramote da visiš na banderi, kad bih ikad a nadam se da neću nikad, bila u situaciji da budem nekih od kandidata uslov bi bio da se priključim da moja slika ne ide na bandere, odmah ne prošla. 🙂

  2. Treba smisliti nacin da se prezentujes a da ne visis i strasis narod, mene to plasi one glavurde onolike sa svih strana vidim.i ovdje ih ima :/
    Treba smisliti nesto drugacije, smislicemo mi vec nesto

  3. Koji je ovo put da pokušavam sebi komentarisati i kao uspije pa ga nema pa ga odobri pa ga ima pa ga nema. Vazda sebi najgora 😛

    1. Alki? Bolje da zoveš “svog”Šerloka u pomoć 🙂

      Sad jedva i postove objavi, piše jim mrtav, ma ne voli me voxxyz više :p

  4. nikog ja ne mrzim, vi krajišnici ste drčni,vi se ujutro prvo posvađate sa jastukom pa onda sa svima ostalima 😀

    a i ja ti moram svaki tvoj komentar odobriti, neam pojma kako to sad 🙂

    1. Administratori napravili selekciju izgleda 🙂 Jer i Bog zna koji put, na mojim postovima vaši komentari su automatski odobreni, a svoj moram da odobrim na svom postu, unglaublich 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *