Nedjelja

– Dan kad ne navijam alarm.

– Dan kad se zasigurno probudim naspavana.

– Dan kad sam u svojoj omiljenoj odjevnoj kombinaciji, Darth Vader ili Batman pidzami.

– Dan kad maksuz gledam TV. *Još uz doručak i kafu biram neke najnovije filmove što ću odgledati. One dobre repriziram,ne bi li bolje utvrdila neke rečenice na njemačkom.:D

– Dan kad čitam neku knjigu.*Hmm, jest da nije toliki ćeif kao ranije jer već odnedavno čitam samo na njemačkom ili engleskom, ali opet je korisno sa ugodnim.

– Dan kad me zabole leđa od silnog izležavanja i tad iz ćeifa odem u fitnes ili na trčanje uz obalu rijeke.

Zajednički nazivnik sa drugim danima je da i nedjelja započinje toplim čajem zaslađen medom.

Poslije trčanja slijedi kupanje i rituali ljepote….

Posebnu pažnju posvećujem njezi kose i kože. Pošto imam suhu kožu nakon kupanja se obavezno jednom u toku dana namažem losionom za tijelo, uglavnom kombiniran sa nekim uljima. Dok nanosim piling, masku i tonik na lice, dekolte i nožna stopala volim biti samo u donjem vešu i potkošulji.

Ja baš volim svoja stopala.

Zatim se obučem i sjednem u dnevnu uz TV dok njegujem nokte i nanosim bezbojni lak uz kombinaciju njih par sa šljokicama. Onda se zavučem u svoj kutak i pravim plan za narednu sedmicu . Tek nakon svega uživam u blagodatima interneta, slušam muziku i pregledam koga se nisam sjetila od prijatelja tokom sedmice, a da sam raspoložena za njega. Prije spavanja još pročitam jedno poglavlje obavezne literature, iz ćeifa, da me uspava.

Dan kao nedjelja.

11846292_10206328787570371_870160354_n

******

Danas neki film sa ginekologom u glavnoj ulozi i sjetim se svoje posjete od neki dan. Žene, ako niste bile ove godine na kontroli,eto da vas podsjetim da napravite termin. Iako je malo nezgodno, poslije ti bude lakše kad ti kaže da sve izgleda fino. 🙂

Iako mi je to jedan od najplemenitijih poslova, ipak će ostati možda i jedino zanimanje u kojem se ne bih mogla zamisliti i pitam se šta je motivisalo te ljude da se odluče za taj poziv. Eto ako ima koji ginekolog da me čita nek’ odmah kaže ili zauvijek šuti.:)

4 thoughts on “Nedjelja”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *